Aperol Spritz
Vahuveini kokteilid

Aperol Spritz

Värskendav itaalia aperitif vahuveiniga, Aperol ja gaseeritud veega.

Aeg: 3 minutit
Raskusaste: Lihtne
Kogus: 1 portsjon
#itaalia #aperitif #vahuvein #prosecco #suvi #kerge #mõru

Koostisosad

Prosecco

90ml

Külm Prosecco või muu kuiv vahuvein

Vajalik
Laadimine hindasid...

Aperol

60ml

Itaalia apelsinimõru liköör

Vajalik
Laadimine hindasid...

Gaseeritud vesi

vähke prits

Külm gaseeritud vesi

Vajalik
Laadimine hindasid...

Apelsin

1 viil

Värske apelsini viil garneeringuks

Vajalik

Jää

vastavalt vajadusele

Jääkuubikud

Vajalik

Valmistamine

  1. 1

    Täida wine-klaas jääga

  2. 2

    Lisa Aperol

  3. 3

    Vala peale Prosecco

  4. 4

    Lisa väheke gaseeritud vett

  5. 5

    Sega kergelt

  6. 6

    Garneeri apelsini viiliga

Professionaalsed näpunäited

  • Klassikalised proprotsioonid: 3-2-1 (Prosecco-Aperol-gaseeritud vesi)
  • Serveeri suures veini klaasis
  • Kõik koostisosad peavad olema külmad
  • Ära sega liiga tugevasti

Variatsiooned

Campari Spritz

Asenda Aperol Campariga

Hugo Spritz

Kasuta holunder siirupit Aperoli asemel

Ajalooline taust

Aperol Spritz sündis Põhja-Itaalias 19. sajandil Austria võimu all, kui Austria sõdurid lahendasid kohalikku veini gaseeritud veega. Aperol lisati 1919. aastal ja tänapäevane retsept kujunes välja 1950ndatel. See on Itaalia rahvuslik aperitif.

← Tagasi kokteilide juurde

Meeldis retsept?

✅ Link kopeeritud!