Aperol Spritz
Värskendav itaalia aperitif vahuveiniga, Aperol ja gaseeritud veega.
Koostisosad
Prosecco
90ml
Külm Prosecco või muu kuiv vahuvein
Aperol
60ml
Itaalia apelsinimõru liköör
Gaseeritud vesi
vähke prits
Külm gaseeritud vesi
Apelsin
1 viil
Värske apelsini viil garneeringuks
Jää
vastavalt vajadusele
Jääkuubikud
Valmistamine
-
1
Täida wine-klaas jääga
-
2
Lisa Aperol
-
3
Vala peale Prosecco
-
4
Lisa väheke gaseeritud vett
-
5
Sega kergelt
-
6
Garneeri apelsini viiliga
Professionaalsed näpunäited
- Klassikalised proprotsioonid: 3-2-1 (Prosecco-Aperol-gaseeritud vesi)
- Serveeri suures veini klaasis
- Kõik koostisosad peavad olema külmad
- Ära sega liiga tugevasti
Variatsiooned
Campari Spritz
Asenda Aperol Campariga
Hugo Spritz
Kasuta holunder siirupit Aperoli asemel
Ajalooline taust
Aperol Spritz sündis Põhja-Itaalias 19. sajandil Austria võimu all, kui Austria sõdurid lahendasid kohalikku veini gaseeritud veega. Aperol lisati 1919. aastal ja tänapäevane retsept kujunes välja 1950ndatel. See on Itaalia rahvuslik aperitif.
Meeldis retsept?