Margarita
Klassikaline mehhiko kokteili tekiila, laimi ja apelsinilikööriga.
Koostisosad
Tekiila
60ml
100% agaave tekiila (Blanco või Reposado)
Triple Sec
30ml
Apelsini liköör (Cointreau on parim)
Laimi mahl
30ml
Alati värskelt pressitud
Sool
garneeringuks
Jäme meresool klaasi servale
Valmistamine
-
1
Hõõru klaasi serv laimiga ja kastke soola
-
2
Pane kõik koostisosad shaker'isse jääga
-
3
Rapu tugevalt 15 sekundit
-
4
Sõelu rocks klaasi üle värske jää
-
5
Garneeri laimi rattaga
Professionaalsed näpunäited
- Kasuta kvaliteetset 100% agaave tekiilat
- Värske laimi mahl on kohustuslik
- Cointreau teeb kokteilil erilist
- Soola serv on klassikaline, kuid valikuline
Variatsiooned
Frozen Margarita
Purusta jääga blenderis
Strawberry Margarita
Lisa värsket maasikaid
Spicy Margarita
Lisa jalapeño viilud
Ajalooline taust
Margarita päritolu on vaieldav, kuid populaarseim lugu räägib, et selle lõi 1938. aastal Carlos Herrera Tijuanas tantsija Marjorie Kingi jaoks, kes oli allergiline kõigile alkoholijookidele peale tekiila. Kokteili sai ülemaailmselt kuulsaks 1970ndatel.
Meeldis retsept?