Mimosa
Elegantne hommikukokteili vahuveini ja apelsinimahla baasil.
Koostisosad
Champagne
75ml
Külm Champagne või Prosecco
Apelsinimahl
75ml
Apelsinimahl
Grand Marnier
vähke tilk (valikuline)
Luksuslikuma maitse jaoks
Valmistamine
-
1
Vala champagne flute klaasi poolenisti apelsinimahla
-
2
Lisa aeglaselt külma Champagne'd
-
3
Sega väga kergelt
-
4
Garneeri apelsini koorega
-
5
Serveeri kohe
Professionaalsed näpunäited
- Kõik koostisosad peavad olema külmad
- Võrdsed osad mahla ja vahuveini
- Ära sega liiga tugevasti
- Värske apelsinimahl on oluline
Variatsiooned
Buck's Fizz
Rohkem Champagne'd, vähem mahla
Poinsettia
Lisa põldmarja mahla
Ajalooline taust
Mimosa leiutati 1925. aastal Londonis Bucksi klubis, kuigi sarnane jook 'Buck's Fizz' oli juba olemas. Sai populaarseks hommiku- ja brunchikokteilina, eriti pühapäevahommikutel ja pidustustel.
Meeldis retsept?