Paloma
Mehhiko populaarseim kokteili tekiila ja greipfruidiga.
Koostisosad
Tekiila
60ml
Blanco või Reposado tekiila
Greipfruidi mahl
100ml
Greibi mahl
Laimi mahl
15ml
Värske laimi mahl
Gaseeritud vesi
30ml
Külm gaseeritud vesi või Jarritos
Sool
garneeringuks
Soolane klaasi serv
Valmistamine
-
1
Hõõru klaasi serv laimiga ja kasta soola (valikuline)
-
2
Täida highball klaas jääga
-
3
Lisa tekiila ja mahljad
-
4
Vala peale gaseeritud vesi
-
5
Sega kergelt
-
6
Garneeri greipfruidi ja laimi viiludega
Professionaalsed näpunäited
- Kasuta värsket greipfruudi mahla
- Jarritos greipfruudi soda on traditsiooniline
- Roosa greipfruit annab ilusama värvi
- Soolane serv tasakaalustab mõrkust
Variatsiooned
Spicy Paloma
Lisa jalapeño viilud
Elderflower Paloma
Lisa holundri siirupit
Ajalooline taust
Paloma on tegelikult Mehhikos populaarsem kui Margarita. Selle täpne päritolu on teadmata, kuid arvatakse, et see tekkis 1950ndatel. Nimi tähendab hispaania keeles 'tuvi' ja viitab joogi helehallile värvile.
Meeldis retsept?