Sangria
Hispaania traditsiooniline punavein pokteil viljadega.
Koostisosad
Punane vein
750ml
Kuiv Hispaania punane vein
Brandy
100ml
Hispaania brandy või Cognac
Apelsinimahl
100ml
Apelsinimahl
Segaviljad
2 tassi
Apelsin, laim, õun, maasikas tükeldatud
Suhkur
2 spl
Maitse järgi
Valmistamine
-
1
Tükelda kõik puuviljad
-
2
Sega vein, brandy ja apelsinimahl
-
3
Lisa puuviljad ja suhkur
-
4
Sega hästi ja lase külmkapis seista 2-4 tundi
-
5
Serveeri jääga täidetud klaasidesse
-
6
Garneeri värskete viljadega
Professionaalsed näpunäited
- Lase vähemalt 2 tundi külmkapis seista
- Kasuta keskmise kvaliteediga veini
- Lisa gaseeritud vett serveerides
- Säilib külmkapis 2-3 päeva
Variatsiooned
White Sangria
Kasuta valget veini ja valgemaid vilju
Rosé Sangria
Roséveini versioon
Ajalooline taust
Sangria pärineb Hispaaniast, kus selle juured ulatuvad tagasi rooma ajastuni. Tänapäevane retsept kujunes välja 18.-19. sajandil ja sai rahvusvaheliselt tuntuks 1964. aasta New Yorgi maailmanäitusel.
Meeldis retsept?