Whiskey Sour
Klassikaline whiskey põhine kokteili hapuka ja magusa balansiga.
Koostisosad
Bourbon whiskey
60ml
Kvaliteetne bourbon või rye whiskey
Värske sidrunimahl
30ml
Alati värskelt pressitud
Suhkrusiirup
15ml
Lihtne suhkrusiirup 1:1
Munavalge
1 tk (valikuline)
Annab kremise tekstuuri
Valmistamine
-
1
Pane kõik koostisosad shaker'isse koos jääga
-
2
Rapu tugevalt 15 sekundit
-
3
Sõelu rocks klaasi üle värske jää
-
4
Garneeri sidruniviilu ja kirssiga
Professionaalsed näpunäited
- Munavalge annab kremisema tekstuuri, kuid pole kohustuslik
- Kasuta kvaliteetset bourbonit parema maitse jaoks
- Dry shake (ilma jääta) enne jääga rapumist munavalge puhul
Variatsiooned
Amaretto Sour
Asenda whiskey amarettoga
New York Sour
Lisa peale punase veini float
Ajalooline taust
Whiskey Sour on üks vanimaid dokumenteeritud kokteilisid, esimest korda kirjeldatud 1862. aastal Jerry Thomase raamatus 'Bartender's Guide'. See kuulub klassikaliste sour-kokteili pere hulka ja on populaarne kogu maailmas.
Meeldis retsept?