Whiskey Sour
Klassikalised kokteilid

Whiskey Sour

Klassikaline whiskey põhine kokteili hapuka ja magusa balansiga.

Aeg: 7 minutit
Raskusaste: Keskmine
Kogus: 1 portsjon
#klassikaline #whiskey #bourbon #hapukas #võimas

Koostisosad

Bourbon whiskey

60ml

Kvaliteetne bourbon või rye whiskey

Vajalik
Laadimine hindasid...

Värske sidrunimahl

30ml

Alati värskelt pressitud

Vajalik

Suhkrusiirup

15ml

Lihtne suhkrusiirup 1:1

Vajalik

Munavalge

1 tk (valikuline)

Annab kremise tekstuuri

Valikuline

Valmistamine

  1. 1

    Pane kõik koostisosad shaker'isse koos jääga

  2. 2

    Rapu tugevalt 15 sekundit

  3. 3

    Sõelu rocks klaasi üle värske jää

  4. 4

    Garneeri sidruniviilu ja kirssiga

Professionaalsed näpunäited

  • Munavalge annab kremisema tekstuuri, kuid pole kohustuslik
  • Kasuta kvaliteetset bourbonit parema maitse jaoks
  • Dry shake (ilma jääta) enne jääga rapumist munavalge puhul

Variatsiooned

Amaretto Sour

Asenda whiskey amarettoga

New York Sour

Lisa peale punase veini float

Ajalooline taust

Whiskey Sour on üks vanimaid dokumenteeritud kokteilisid, esimest korda kirjeldatud 1862. aastal Jerry Thomase raamatus 'Bartender's Guide'. See kuulub klassikaliste sour-kokteili pere hulka ja on populaarne kogu maailmas.

← Tagasi kokteilide juurde

Meeldis retsept?

✅ Link kopeeritud!